Jereváni rádió

Sokaknál kiverte a biztosítékot Botkának az a valóság napfényén tavalyi hóként olvadó igazságtartalmú beszólása, amelyikkel egyedül Gyurcsány nyakába próbálta varrni az MSZP 2010-es választási vereségét és a Fidesz 2/3-át.

Az egykori szocialista frakciótag és megyei elnök úgy tűnik elfeledkezett arról, hogy Gyurcsányt már 2009 tavaszán megbuktatták. Bizony 2010-et a szocik gyurcsánytalanul hozták össze. A volt miniszterelnök az egész választási kampányban csak egyszer, a Demokratikus Charta rendezvényén szólalt meg, ahol mellesleg Mesterházit támogatta, bárt azt nem mondhatnánk, hogy túl lelkesen.

Az AntiBreitbartnak (amelyik egyben a legbénább blognév cím büszke tulajdonosa is) viszont sikerült beletrafálnia szarva között a tőgyibe, amikor Mesterházit egyetlen értelmes kampánylépése, a viszonylag esélyes LMP jelöltek javára való visszalépés miatt cikizi.

Hát nem kedves Jereváni rádió. Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, nem Moszvában, hanem Leningrádban, és nem Moszkvicsot, hanem Zaporozsecet.

A két forduló között már tök mindegy volt, a szocik ott se nyertek (kivéve Tóthot és Szanyit), ahol nem léptek vissza. A dolog nem itt lett elkúrva, hanem korábban, nem kicsit, hanem bazira.

 t_0_df_111_dt_130_c_1_nl_32_edit-party-certain.JPGOtt kezdődött a dolog, amikor a szoci mogulok nem elégedtek meg azzal, hogy Gyurcsány  (jó nagy késéssel) lemondott a miniszterelnökségről. Először két hetet szórakoztak azzal, hogy hátha meg lehet akadályozni, hogy egy válságkezelésre alkalmas jelölt kerüljön a miniszterelnöki székbe helyette. Aztán végül belenyugodtak Bajnaiba (amúgy kedves Laci, ő szüntette meg a tizenharmadik havi nyugdíjat, a te lelkes támogatásoddal és nem Gyurcsány). 

De ezután még fontos volt a hirtelen megjött bátorsággal kipöckölni az elnöki székből is.  Hogy kiknek? Hát éppen az MSZP megyei elnökeinek, élükön Botkával. Na ebből lett aztán Mesterházi tejhatalma, az önfeladó és szégyenlős választási kampány, az Orbán elől való kitérés, a Fidesz "elmúltnyolcévezésének" gyáva elfogadása.

Az Ipsos ábráján remekül látszik, hogy hogyan küzdötte le magát az MSZP Gyurcsány bukása után 25 százalékról 15 százalék közelébe. Ennek következménye lett a 2/3 és aztán Budapest elvesztése. Ezért kellene bocsánatot kérnie a mai (és egyben akkori) MSZP vezetésnek, nem azért, mert Gyurcsány mert kormányozni.